Deri Koltuk Bakımı son derece dikkat isteyen ince bir konu. Önce derinin yapısını bilmelisiniz. Hangi maddeler zarar verir, kullanımı nasıldır gibi kriterlerden haberdar olmalısınız. Aksi halde temizlemek için harekete geçtiğiniz deri ürün hasar görecektir. Deri günümüzde arabalar, ev eşyaları, ofis mobilyaları gibi çok sayıda alanda kullanılıyor. Ancak bizim üstünde duracağımız konu Araç Deri Koltuk Bakımı.
Biliyorsunuz deri hassas yapısı gereği çabuk bozulabilen bir organ. Üstelik hangi maddenin üzerini kaplıyorsa o madde üzerindeki tozu hiç gizlemeden gösteriyor. Ancak bu kadar olumsuzluğa rağmen kullanımı son derece yaygın. Dahası, Deri Koltuk Temizlik ve Bakımı sanıldığı kadar zorda değil.
Ancak tabiki bilinçli bir deri temizliğinden bahsediyoruz. Deri Nasıl Temizlenir bilmiyorsanız elinizdeki ürünün kullanım süresini kısaltabilirsiniz. Bozup yıpratarak çöpe gitmesine sebep olabilirsiniz. Her türlü temizlik malzemesi ile deri koltuk temizliği yapılmaz. Neden? Çünkü çoğu deterjanın bileşiminde asit bulunur. Derinin süratle yıpranıp deforme olmasında asit ve asit içerikli maddelerin etkisi oldukça yüksek. Bu konuda oldukça titiz davranmak gerekiyor.
Deri Koltuk Bakımı ve Temizliği çok önemli olduğu için özel bilgi ve dikkat gerektiriyor. Bizde makalemizi bu kriter üzerine kurduk. Sizlere deri koltuk temizliği konusunda çok önemli ipuçları sunmayı hedefledik. Deri koltukların bünyelerine uygun temizlik metodunu anlatacağız. Böylece onları uzun yıllar boyunca sağlam ve bakımlı olarak kullanabileceksiniz.
Deri Koltukların Çatlamaması İçin Yapılması Gerekenler
Bakımsızlık ve hatalı temizleme deri koltukların çatlamasına sebep olabilir. Meydana gelen bu çatlaklar çirkin bir görüntü oluşturacaktır. Hatta bir süre sonra artık kullanılmaz hale gelmesi mümkün. Deri aşırı ve sürekli sıcaktan olumsuz etkilenir. Dolayısı ile şu konulara dikkat etmek gerekiyor;
- Deri koltuklarınızı güneşe maruz bırakmayın.
- Evlerde kullanılan ısıtıcıları deri koltuklara yaklaştırmayın.
- Deri koltuklarınızın çizilmemesi için fırça ile temizlemeyin.
- Üzerindeki tozu yumuşak uçlu bir Elektrikli süpürge ile çekin.
- Asla asit bileşimli temizlik malzemesi kullanmayın.
Yukarıdaki bu kriterlere öncelikli olarak dikkat etmek gerekiyor. Bu dikkati sağladıktan sonra şimdi Deri Koltuk Temizliği Nasıl Olmalı konusuna geçebiliriz. Birkaç maddelik kritik önerilerle Deri Koltukların Temizliği başarı ile sonuçlanacaktır.
Deri Koltuk Bakımı ve Temizliği İçin 10 Metod
1 -) Deri bakımında kaliteli arıyorsanız bakımlı ve temiz koltuklar için şu sayfadaki Deri Bakım Ürünleri grubunu tercih edebilirsiniz. Bu ürünler otomobil deri koltuk bakımı için en başarılı sonuçları sunan materyaller olarak ön sıralarda.
2 -) Küçük lekelerde hemen telaşlanmayın.Elinizin altında bulunan bir ıslak mendilk sorunu çözecektir. Böyle bir durumda panik yapmadan ıslan mendil ile lekenin üzerini yumuşak dokunuşlarla silin. Panikleyerek asla sert bastırarak silmeyin. Araya girecek bir toz parçacığı deriyi ciddi anlamda çizebilir.
3 -) Ayrıca çıkmakta inat eden küçük çaplı lekelere diş macunu sıkabilirsiniz. Sıktığınız diş macununu elinizle leke üzerinde yayın. Bir – iki dakika bekleyin. Hemen sonra pamuklu bir bez ile macun kayboluncaya kadar silin. Koltuk hasar görmeden lekenin çıktığını göreceksiniz.
4 -) Koltukta çocuğunuz oturdu. Elinde kalem vardı. Çizdi koltuğu. Panik yok. Evde varsa bir saç spreyi bu sorunda etkili olacaktır. Lekenin üzerine sıkın, 5 – 10 saniye bekleyin ve pamuklu bezle silin. Leke temizlenmiş olacaktır.
5 -) Acıktınız. Ancak trafiktesiniz. Sürüş sırasında bişeyler atıştırmanız gerekiyor. Yediniz. Ancak koltuğa damladı. Yağlı bir görünüm ve panik. Fakat panik yok. Arabanızda küçük bir paket karbonat bulundurun. Böyle bir durumda hemen yemek lekesinin üzerine bir tutam dökün ve 5 – 10 saniye bekleyin. Pamuklu bezle silin. Tertemiz olacaktır.
6 -) Eve geldiniz. Arabanızı garaja çekip çıkmak üzeresiniz. Ancak deri koltuklarınızda toz ve yaygın lekeler gördünüz. Önce sakin olun. Pamuklı bir bez elde edin. Onu sabunla iyice yıkayın hafif sıkın. Nemli kalsın. Nemli bezin üzerine hafif beyaz sirke dolaştırın. Tekrar sıkın. Bu bezle koltuklarınızı silin. Deri koltuklar parlak ve tertemiz olacaktır.
7 -) Biliyorsunuz Deri koltuklar yapı itibariyle parlaktır. Dolayısı ile bu yapıyı muhafaza etmek gerekiyor. Bunun için elinizde profesyonel bir malzeme yoksa, badem yağı ve vazelin karışımı yapabilirsiniz. Yaptığınız karışımı pamuklu bir bezle deri koltuk üzerinde kullanmanız mümkün. Son derece parlak bir görünüm elde edeceksiniz. Ancak daha profesyonel ve bakımlı bir deri koltuk için Jsv Deri Bakım Kremi tavsiye ediyoruz. Şuradaki -> Deri Bakım Kremi sayfamızdan inceleyebilirsiniz.
8 -) Daha öncede dediğimiz gibi elinizde bir deri bakım ürünü yoksa kendiniz pratik olarak hazırlayabilirsiniz. Yarım su bardağı beyaz sirkeye bir avuç keten tohumu atıp karıştırın. Pamuklu bir bezle deri koltuklarınızı silin. En az 20 saatlik bir kuruma süresi tanıyın. Süreç sonunda tertemiz aynı zamanda dezenfekte olacaklar.
9 -) Plastik sprey kolonyaları biliyorsunuz. Bunların boşalmış kabına eşit oranda beyaz sirke ve su ekleyip karıştırın. Elde ettiğiniz organik spreyi deri koltuklarınıza püskürtün. Ardından pamuklu bir bezle ovarak kurutun. Hem parlak ve temiz aynı zamanda hijyenik deri koltuklarınız olacak.
10 -) Leke çıkarma noktasında son derece etkili bir madde de limondur. Bir limonu ikiye bölün. Ve her iki dilimdeki tüm çekirdekleri temizleyin. Her iki dilimi teker teker özellikle lekeli yerlere uygulayın. Lekeler temizlenip koltuklarınız parlayacaktır.
Deri Bakım Ürünleri Tavsiyesi
Yukarıdaki maddeler rehberliğinde manuel olarak kendi temizlik malzemelerinizi oluşturabilirsiniz. Ancak yazdıklarımızın dışına asla taşmayın. Zira tekrar hatırlatalım, deri koltuklar son derece hassastır. Dikkatli olunmadığı zaman çizilebilir. Tahrip olabilir. Bu hatırlatmayı yaptıktan sonra şimdi Profesyonel Deri Koltuk Bakım Ürünleri tavsiye edebiliriz.
1 –) JSV Deri Bakım Kremi
Sadece deri koltuklar değil otomobillerdeki tüm deri kaplı alanlar için kullanılabilir. Son derece yüksek performans sağlayacaktır. JSV bakım kremi deri üzerindeki kir, yağ ve benzeri kalıntıları kolayca çıkarır. Parlak bir görünüm sunar. Ayrıca güneş ışınlarına karşı uzun süreli koruma sağlar.
JSV Bakım Kremi Nasıl Kullanılır?
Kutu ile size sunulan ürünü iyice çalkalayın. Deri koltuk yada deri kaplı herhangi bir alana küçük miktarlarda uygulamalısınız.Ancak dikkat edin. Doğrudan deriye sürmeyeceksiniz. Pamuklu bez üzerine sürün ve deriye yavaş yavaş uygulayın. Bir süre sonra inatçı lekelerin bile çıktığını göreceksiniz. Ayrıca uyguladığınız alanlar son derece parlak bir görünüm elde edecek.
Ürünü şu -> JSV Deri Bakım Krem sayfasından inceleyebilirsiniz.
2 –) Autokit Deri Koruyucu ve Bakım
Autokit Deri Koruyucu ve Bakım ürünü son derece etkili ve başarılı bir formüldür. Otomobilinizin tüm deri alanları, vinil ve plastik bölgeleri üzerinde parlaklık oluşturur. Yumuşaklık sunar.Dahası üst düzey koruma sağlar. Etkili yapısı ile ilgili alanların çamur ve su tutmasına engel olur.
Şunuda belirtelim. Autokit Deri Koruyucu ürününü sadece arabanız için düşünmeyin. Otomobil harici olarak kullandığınız deri ayakkabı, çanta, deri ceket gibi eşyalarınızda. Plastik kaplı malzemelerinizde de rahatça kullanabilirsiniz.
Autokit Deri Koruyucu ve Bakım Nasıl Kullanılır?
Öncelikle kullanacağınız yüzeyin tamamen temiz olması gerekiyor. Bunu sağladıktan sonra ilgili alana küçük bir miktar Autokit Protectant uygulayabilirsiniz. Daha sonra pamuklu kuru bir bezle silin. Ancak cam yüzeylerde, deri harici giyim eşyalarında kullanmamaya özellikle dikkat edin. Ve her iki ürünüde çocuklardan uzak tutun.
Ürünü şu -> Autokit Deri Koruyucu ve Bakım sayfasından inceleyebilirsiniz